Tiroli almás rétes

Alma és fahéj, az ellenállhatatlan párosítás.

Bolti leveles tésztából villámgyorsan készíthetsz mennyei finomságokat. Csak némi előkészület és olyan, de olyan illat lengi be az egész házat, hogy alig bírod kivárni, amíg megkóstolhatod. Ez a rétes kevés tésztával és gazdag töltelékkel készült, úgy, ahogy én szeretem.

Hozzávalók:
1 csg. leveles tészta (nálam Tante Fanny teljes kiőrlésű)
1-2 édesebb alma (tisztítva 230 g)
1 evők. barna rizsliszt (10 g)
1 teásk. fahéj
1 kávésk. negyedannyi édesítő (elhagyható)
1 tojás a kenéshez

Elkészítés:
A megtisztított almát kockázd fel, szórd rá a fahéjat és sz. sz. édesítőt (ha savanykás gyümölcsből készíted). Keverd össze és felhasználásig tedd félre. A tésztát pihentesd a konyhapulton 10 percig a külső csomagolás nélkül. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, a tojást villával habosítsd fel.
A széthajtott leveles tészta rövidebb oldalából vágj 4 vékony csíkot, ez lesz a díszítés a tetején. A középső harmadra szórd rá a barna rizslisztet, azon pedig egyenletesen oszd el a fahéjas almát. A tésztát kend körbe a felvert tojással, majd hajtsd a töltelékre az egyik felét, azt is kend le, aztán mehet rá a másik is, amit szintén kenj le a tojással. Díszítsd a tésztacsíkokkal és azokat is kend át. Hústűvel, vagy fogpiszkálóval szurkáld meg pár helyen, aztán már mehet is a sütőbe. Légkeveréssel kb. 30-35 perc alatt süsd aranybarnára.

10 szeletre osztva, 1 sz. kb. 10 CH / 130 kcal.

Tipp:
Tálaláskor szórj rá porédesítőt.
Barna rizsliszt helyett, kisebb darabokra darált zabpelyhet is használhatsz.
A vega étrendbe is belefér.
Cukorbetegeknek: a gyümölcs gyors ch, így akkor fogyaszthatod, amikor gyors ch-t is ehetsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .