Csicseriborsó saláta

Színes, laktató saláta néhány perc alatt.

A csicseriborsó a növényi alapanyagok közül az egyik legjobb fehérjeforrás. Magas a rosttartalma; zsírtartalma, glikémiás indexe pedig alacsony. Egyéb jótékony hatása mellett tartalmaz szelént, amely a máj tisztításában nyújthat segítséget. Semleges íze miatt szinte mindenhez jól passzol. Ez a saláta pár perc alatt elkészül és akár azonnal is fogyasztható, de 1-2 óra hűtés után az igazi, mivel akkor már jól összeérnek az ízek.

Hozzávalók:
230 g csicseriborsó (konzerv)
2 nagyobb paradicsom (177 g)
1 kígyóuborka (274 g)
1 kápia paprika (153 g)
1 közepes lilahagyma (90 g)
2 evők. olívaolaj
fél lime/citrom leve (vagy pici ecet)

frissen őrölt bors
római kömény
néhány levél bazsalikom

Elkészítés:
Öblítsd át a csicseriborsót, amíg lecsepeg vágd össze a paradicsomot, a kígyóuborkát, kápiát, a lilahagymát és a bazsalikomot. Mehetnek is egy tálba a csicserivel együtt. Ízesítsd a fűszerekkel, add hozzá az olívaolajat és a lime levét. Alaposan keverd össze és már kész is. Legalább fél órára tedd a hűtőbe.

A felhasznált alapanyagokkal számolva a saláta fele kb. 30 CH / 210 Kcal, a harmada pedig kb. 20 CH / 140 Kcal.

Tipp:
Lehet előétel, köret, de akár főételként is fogyaszthatod.
Adhatsz hozzá pirított napraforgómagot, szezámmagot.
Tonhallal is gazdagíthatod, közvetlenül fogyasztás előtt add hozzá.
Gluténmentes és a vega étrendbe is belefér.
Cukorbetegeknek: Lassú felszívódású ch-t tartalmaz (kivéve egyéni érzékenység).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük