Mini Stefánia vagdalt 

Tojással töltött fasírtgolyó nem csak húsvétra

A fasírtnak sokféle változata van, szerintem nincs is konkrét receptje, hiszen ahány ház, annyi szokás. Még én sem készítem mindig ugyanúgy.😊
A Stefánia vagdaltat eddig csak egyben sütöttem, de most húsvét alkalmából kicsit beújítottam. Így is tökéletesen beleillik az ünnepi menübe.

Hozzávalók:
500 g darált hús (nálam lapocka)
4 szelet tk. toast kenyér (96 g)
2 tojás (M)
1 kis fej vöröshagyma (37 g)
1 gerezd fokhagyma (7 g)
1 teásk. fűszerpaprika
1 teásk. majoranna
só (nálam 1 lapos teásk.)
frissen őrölt bors
valamint:
5 db tojás (főzni)
tk. zsemlemorzsa a forgatáshoz (32 g)
pár csepp olaj a sütéshez

Elkészítés:
A kenyeret áztasd hideg vízbe. A darált húshoz add hozzá a két nyers tojást, az apróra vágott hagymákat és az alaposan kinyomkodott kenyeret. Mehet bele a paprika, majoranna, majd a só és a bors is. Alaposan keverd össze és felhasználásig tedd félre. A maradék 5 tojást forrástól számítva főzd 8 percig, aztán pucold meg. Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. A főtt tojásokat egyenként fedd be a húsos masszával, formázz gombócokat és forgasd bele a zsemlemorzsába. Mindegyik fasírtgolyó alá és rá is cseppents 1-1 csepp olajat. Sütőtől függően kb. 35-40 perc alatt süsd aranybarnára. 

5 darabot sütöttem, így 1 db kb. 13 CH / 390 Kcal.

Tipp:
Tálald basmatival, bulgurral, kölessel, vagy más, a diétába is beilleszthető körettel.
Fogyaszd friss salátával, de a savanyúság is jól passzol hozzá.
Cukorbetegeknek: Lassú ch-t tartalmaz.

2 válasz

  1. Nagyon szép ötletes, én is kipróbálom, köszönjük szépen bekuldonek, szeretném tőle kérdezni étel festéket szinezeket hol lehet kapni? köszönöm szépen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük