Nyomdázható keksz

Nagyon omlós, citromos keksz

Egyszerűen, gyorsan elkészíthető vajas keksz, nem csak húsvétra.
Már régóta terveztem a keksz sütést, de valamilyen klassz sütipecsétet kerestem hozzá. Mivel a lányaim is tudtak róla, meg is leptek néhány húsvéti keksz kiszúróval. Alig vártam, hogy kipróbálhassam őket. Szerintem nagyon cukik lettek.❤️

Hozzávalók:
200 g barna rizsliszt
50 g zabpehelyliszt
130 g puha vaj
30 g negyedannyi édesítő
1 tojás (M)
1 csg. dr. Oetker Vanillin Zero
1 kávésk. szódabikarbóna
1 jó nagy citrom (kezeletlen)

Elkészítés:
A liszteket keverd össze a szódabikarbónával, majd add hozzá az édesítőt, a vanillin zerot és a citrom reszelt héját. Morzsold össze a vajjal és mehet bele a tojás is. Amikor összeáll, becsomagolva tedd a hűtőbe, legalább fél órára. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A tésztát kicsit gyúrd át, majd két sütőpapír között nyújtsd ki 3-4 mm vastagságúra és szúrj ki tetszőleges formákat. Sütőpapírral bélelt tepsiben, légkeveréssel 7-8 perc alatt süsd készre.

Tipp:
Sütis dobozban tárolva, hetekig eláll.
Gluténmentes és vega étrendbe is belefér.
Cukorbetegeknek: lassú ch-t tartalmaz (kivéve egyéni érzékenység).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük