Málnás-fehércsokis muffin

Ellenállhatatlan finomság pár perc alatt.

Pihe-puha muffin zamatos málnával és a sütés során kissé karamellizálódott fehércsokival.
Most friss málnával készítettem, de fagyasztottal is nagyon finom.

Hozzávalók:
200 g barna rizsliszt
80 ml étolaj
50 ml cm. habtejszín
20 g negyedannyi édesítő
3 tojás
2 teásk. vaníliaaroma
1 kávésk. szódabikarbóna
Tetejére:
110 g málna
55 g cm. fehércsoki

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, a csokit vágd nagyobb darabokra. Az egész tojásokat verd jó habosra az édesítővel, add hozzá a vaníliaaromát, majd mehet bele 2-3 részletben az olaj és a 120 ml vízben elkevert tejszín is. Végül egy spatula segítségével óvatosan forgasd bele a lisztben elkavart szódabikarbónát 2-3 adagban. Oszd el a masszát a muffin formákban és mindegyikbe nyomj bele 1-2 málnát és fehércsoki darabot. Légkeveréssel kb. 20-25 perc alatt süsd készre.

Ebből az adagból 12 muffin készült, így 1 db tápértéke: kb. 15 CH / 165 Kcal.

Tipp:
Készítheted eperrel, málnával, áfonyával, szederrel, vagy más általad kedvelt gyümölccsel.
Gluténmentes és a vega étrendbe is belefér.
Cukorbetegeknek: mivel gyors CH-t is tartalmaz, így elsősorban ebédhez, vagy uzsonnára javasolt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük