Sajtos pizzás csavart

Sós nasi pár perc alatt

Friss leveles tésztából könnyen és egyszerűen készíthetsz sós, vagy édes finomságokat. Nálam mindig van a hűtőben, így már csak azt kell eldöntenem, hogy éppen mi legyen a töltelék. Most sós készült😊

Hozzávalók:
1 csg. tk. leveles tészta
120 g trappista
50 g cm kechup
1 evők. olívaolaj
1 teásk. fokhagymakrém
1 kávésk. oregano
1 kávésk. bazsalikom

frissen őrölt bors
kenéshez: 1 tojás
szóráshoz: szezámmag

Elkészítés:
A leveles tésztát külső csomagolás nélkül pihentesd a konyhapulton kb. 10 percig. Közben a kechupot, az olívaolajat, a fokhagymakrémet és a fűszereket keverd össze, a sajtot reszeld le. A sütőt melegítsd elő 200 fokra, a tepsit béleld ki sütőpapírral, a tojást verd fel.
A tészta egyik felére kend el a szószt, szórd rá a sajtot, hajtsd rá a másikat és kicsit nyomkodd össze. Éles késsel, vagy pizzavágóval vágd kb. 2 cm-es csíkokra, azokat pedig félbe. Mehetnek is a tepsibe, ahol mindegyiket csavard meg, kend le tojással és szórd meg szezámmaggal. Kb. 15 perc alatt süsd szép pirosra.

24 db készült, így 1 db tápértéke: kb. 3,4 CH / 65 Kcal.

Tipp:
Fogyaszd tízóraira, uzsonnára, de az ebédhez is kiváló választás.
Még ízletesebb, ha a sajt felét, vagy az egészet füstöltre cseréled.
Mehet még rá kukorica, lilahagyma, de akár gomba is
Cukorbetegeknek: gyors CH-t is tartalmaz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük