Zöldséges egytálétel

Egyserpenyős étel pár perc alatt

Csak egy serpenyő és néhány hozzávaló, aztán már kész is az ínycsiklandó egytálétel.

Hozzávalók:
400 g zöld ceruzabab
400 g csicseriborsó (konzerv)
200 g cm. kukoricakonzerv
2 db cm. aprított paradicsom konzerv (800 g)
50 ml cm. habtejszín (30 %-os)
2 gerezd fokhagyma (10 g)
1 közepes vöröshagyma (90 g)
2 kávésk. oregano
2 kávésk. bazsalikom

frissen őrölt bors
2 evők. olaj

Elkészítés:
A csicseriborsót öblítsd át, csepegtesd le, a hagymákat aprítsd fel.
Egy nagyobb serpenyőben, az olajon dinszteld meg a vöröshagymát, add hozzá a fokhagymát, majd 1-2 perc múlva a ceruzababot és párszor forgasd át. Mehet bele a csicseri, a paradicsomkonzerv, a habtejszín és 100 ml víz. Ízesítsd a fűszerekkel és fedő alatt főzd 10-15 percig. Add hozzá a kukoricát, pár perc főzés és már tálalhatod is.

Az étel negyede kb. 29 CH / 310 Kcal, 6 felé osztva pedig kb. 19 CH / 210 Kcal.

Tipp:
Könnyű elkészíteni, jól tűri a melegítést.
Jó szaftos, kenyérrel tunkolva is nagyon finom.
Húst fogyasztóknak kínálj hozzá főtt, vagy sült virslit.
Cukorbetegeknek: lassú ch-t tartalmaz (kivéve egyéni érzékenység).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük