Franciasaláta

Klasszikus franciasaláta, ahogy én készítem.

A hidegtálak alapja a franciasaláta, de önmagában, vagy akár köretként is megállja a helyét. Sültek mellé is kiváló választás és nem hiányozhat az ünnepi asztalról sem.

Hozzávalók:
3 sárgarépa (tisztítva: 330 g)
1 petrezselyemgyökér (140 g)
160 g fagyasztott borsó
500 g 20 %-os tejföl
150 g cm majonéz
40 g cm dijoni mustár
4-5 db cm ecetes uborka (65 g)
40 ml uborkalé
15 g vaj

frissen őrölt bors

Elkészítés:
A megtisztított sárgarépát és petrezselymet kockázd fel és a vajon kezdd el párolni, majd add hozzá a zöldborsót is. Pirítsd 5-6 percig, aztán fedő alatt, alacsony hőfokon párold puhára a zöldségeket és hűtsd ki.
Közben az uborkát vágd apróra. Mehet egy tálba a tejföl, a majonéz, a mustár, sózd, borsozd ízlés szerint és alaposan kavard össze. Keverd hozzá az uborkalevet, majd az összevágott uborkát és forgasd bele a kihűlt zöldségeket. Néhány órára tedd a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

8 felé osztva 1 adag tápértéke kb. 9 CH / 240 kcal, 10 részre pedig kb. 7,5 CH / 195 kcal.

Tipp:
Lehetőleg a sárgarépát és a petrezselymet is ugyanakkorára vágd, így egyszerre párolódnak meg.
Készítsd el már előzőnap, hogy még ízletesebb legyen.
Cukorbetegeknek: lassú CH-t  tartalmaz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük