Levendulás-körtés pite

Amikor még mindig levendulalázban égsz és van pár nyári körtéd, akkor nem tehetsz mást, mint sütsz egy cukormentes körtés pitét és némi levendulavirággal különlegessé teszed az ízét. 😊

A pite tésztája adott volt, már csak a tölteléket kellett a diétának megfelelően összehozni. A kertünkben termett, mézédes körtére nem is kellett édesítőszer, csak egy kevés citromlé és némi szárított levendulavirág.  A tészta hozzávalóit és elkészítését a következő linken találod: https://cukormenteselet.hu/2020/05/24/epres-rebarbaras-pite-cukormentesen/

Körtés töltelék:
600 g körte (tisztítva, de ha van, lehet több is)
kevés citromlé
1 teáskanál szárított levendulavirág
40 g aprószemű zabpehely

Elkészítés:
A megtisztított, félbevágott körtét vágd vastagabb szeletekre, csavarj rá kevés citromlét és hagyd állni felhasználásig. Az elősütött tésztára szórd rá a zabpelyhet, igazítsd el a körteszeleteket és hintsd meg a levendulával. Díszítsd a maradék tésztával ízlés szerint, majd kend meg tojással és légkeveréssel 180 fokon 35-40 perc alatt süsd aranybarnára.

Tipp:
Próbálj ki bátran új ízeket, néha elég egy apró változtatás, mint most egy kevés levendula és igazán különleges süti készülhet.
Kínálhatod cukormentes tejszínhabbal, vagy éppen cukormentes vanília fagyival is (cukorbetegeknek a fagyit is számolni kell).
Cukorbetegeknek: a gyümölcs nemcsak számolós, de gyors CH is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük