Sajtos darált hússal töltött cukkini

A klasszikus, darált hússal töltött cukkini elkészítéséhez nem kell konyhatündérnek lenni. 😊Most a töltelékbe is kevertem egy kis sajtot. Hiába, ilyenek a sajtimádók! 😊Csak néhány alapanyag és pikk-pakk, már a tányérodon is van ez a könnyed, mégis laktató, ízletes étel.

Hozzávalók:
1 nagyobb cukkini (nálam 840 g, tisztítva: 650 g)
400 g darált hús
1 kisebb vöröshagyma (40 g)
1 gerezd fokhagyma (5 g)
2 teáskanál olaj a töltelékhez és kb. 1 kávéskanálnyi a cukkini kenéséhez
1 teáskanál őrölt csemege fűszerpaprika
só (nálam 1 kávéskanál + a cukkinihez)
frissen őrölt bors
majoranna ízlés szerint (1 kávéskanál, de lehet friss is, akkor 1-2 ág)
200 g trappista sajt

Elkészítés:
A cukkini hajók előkészítését a következő linken találod: https://cukormenteselet.hu/2020/07/25/gombas-bulgurral-toltott-cukkini/ A töltelék elkészítéséhez forrósíts fel egy tapadásmentes serpenyőt, és 2 teáskanál olajon párold üvegesre a finomra aprított hagymát, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát. Pár perc után vedd le a tűzről, mehet rá a paprika, a darált hús. Magas hőfokon pirítsd fehéredésig, ízesítsd a sóval, frissen őrölt borssal és a majorannával. Addig párold fedő nélkül, amíg a hús leve teljesen elfő. Ekkor vedd le a tűzről és keverd a masszába a reszelt sajt felét. Töltsd meg a cukkiniket, majd a 180 fokra előmelegített sütőben süsd 10 percig, szórd rá a maradék sajtot és kb. 15 perc alatt pirítsd rá.

Tipp:
Fogyaszthatod kedvenc köreteddel, tejföllel, savanyúsággal, kovászos uborkával, vagy éppen friss salátával, de akár önmagában is.
Cukorbetegeknek:
A felhasznált zöldségek ugyan lassú CH-t tartalmaznak, de mivel egy adagba elenyésző mennyiség jut, így szükség van CH pótlásra. Most kuszkuszra esett a választásom, de bulgurral, basmati rizzsel, vagy egyéb körettel is fogyasztható.

2 válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük